San Francisco, New York, Vancouver, Sydney, Beijing, Amsterdam en …… Groningen. Wat hebben deze plaatsnamen gemeen? Quantified Self meetups! Na de lancering van het eerste Quantified Self Institute ter wereld was nu dan ook de eerste succesvolle QS meetup in Groningen. Tijdens de QS meetups delen makers en gebruikers ervaringen over het gebruik van sensortechnologie. Leidend tijdens alle wereldwijde meetups zijn de vragen: Wat heb je gedaan?, Hoe heb je dit gedaan?, Wat heb je geleerd?

Draadloos je hartslagvariabiliteit als maat voor stress meten? Malcolm Halfhuid vertelde als eerste spreker over zijn ervaring om deze droom te realiseren.

Ellis in Wonderland noemde een hele lijst van app’s en devices waar ze ervaring mee had opgedaan. Met deze ervaring was ze de aangewezen persoon om ook te vertellen wat er nog mist. Een app waarmee je vastlegt waar en wanneer je naar de wc gaat…! Waardevolle informatie, waar of niet?!

Misfit Shine is de nieuwste buzz binnen de QS wereld. Een door crowdfunding gerealiseerde bewegingssensor die ook gedragen kan worden in het zwembad, wauw! Joost Plattel gaf een overzicht van wat er tijdens de derde wereldwijde QS conference in San Franciscovoorbij kwam, aangevuld met de laatste nieuwtjes van de QS meetup in Amsterdam.

Tot slot sprak Remko Lengton, (eerste) onderzoeker van het Quantified Self Institute, over zijn onderzoek naar de betrouwbaarheid en validiteit van de populaire self-tracker ‘ Fitbit’. Hij droeg tien fitbits aan zijn broekriem en stelde vast dat ze betrouwbaar en dus voor elkaar vervangbaar zijn. Of ze ook valide zijn, dat horen we in de nabije toekomst…, mogelijk al tijdens de volgende QS meetup in Groningen op 12 februari 2013. Komt u ook?

Bron: Digitale Zorggids, 17 December 2012