De Hanzehogeschool Groningen is, in samenwerking met TNO en het Universitair Medisch Centrum Groningen, op zoek naar een promovendus ‘Modelleren van veerkracht met behulp van wearables’.

Wearables (zoals smartwatches) staan de laatste jaren volop in de aandacht. Op steeds meer gebieden wordt draagbare sensortechnologie ingezet om menselijk functioneren te ondersteunen en verbeteren. Ook organisaties kijken naar de mogelijkheden van wearables om de veerkracht en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te ondersteunen.

In dit onderzoek staat de vraag centraal hoe we met behulp van deze technologie de veerkracht van werknemers kunnen vergroten. De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van voorspellingsmodellen, die ingezet kunnen worden om werknemers en organisaties adviezen te geven op het gebied van omgaan met belasting en stress. Tijdens het onderzoek zal er bij organisaties psychosociale en fysiologische data van medewerkers verzameld worden met behulp van smartwatches en apps. Deze data vormen de basis voor de ontwikkeling van integrale predictieve modellen voor veerkracht.

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht op de website van Hanzehogeschool Groningen.