Health Project Borgmanschool Groningen (locatie Vinken) – tussenstand
De eerste twee weken, de nulmeting, zitten erop. Uitgezonderd van hier en daar wat foutmeldingen, een niet meer werkende tracker en een gebroken polsbandje verliep deze eerste periode vlekkeloos. We hebben gemerkt dat zowel de kinderen als de ouders erg enthousiast zijn over het project, waar wij uiteraard erg blij mee zijn! Natuurlijk zijn er ook enkele zaken waar wij tegenaan zijn gelopen, zoals gebruikelijk bij het uitvoeren van nieuwe projecten, maar niets wat niet ter plekke kon worden opgelost.

Na de nulmeting tijd voor leven in de brouwerij! We hebben de data bekeken en o. a. het totaal aantal stappen omgerekend naar kilometers van alle kinderen bij elkaar opgeteld. Hier hebben wij een presentatie van gemaakt en naar de leerkrachten gestuurd zodat zij hier met de kinderen mee bezig kunnen. In de presentatie hebben we laten zien dat de kinderen nu meer dan 1200 kilometer hebben gelopen. Ofwel ongeveer een rondje wandelen langs alle hoofdsteden van Nederland.

De kinderen hebben nu meivakantie. In deze twee weken zullen wij geen contact met ze hebben. Maar we hebben ze wel een opdracht meegegeven, namelijk de jongens ‘lopen’ tegen de meisjes of omgekeerd. Na de vakantie zullen we zien welke groep de meeste stappen heeft gezet. Op 20 mei loopt het project alweer ten einde, we zijn erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn!

In ons volgende blog schrijven we over eindresultaten.

Annemiek Hensens (student Human Technology aan de Hanzehogeschool Groningen), stagiaire QSI
Dirkje Vissia (student Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen), stagiaire QSI